Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ



Η σημερινή ανάρτηση της τρυφερόπιτας είναι αφιερωμένη στην Κική .Δεν είναι ευχάριστη. Είναι όμως αληθινή και μέσα από την ζωή. Αν δεν αντέχεις να δεις κατάματα μια άλλη πραγματικότητα που υπάρχει και δεν ταυτίζεται με την δική σου γιατί είναι άγρια και σου δημιουργεί φόβο και κατάθλιψη,μην το διαβάσεις . Απλά να ξέρεις ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής .Και το κράτος εκεί ,ανάλγητο,κρυμμένο πίσω από νόμους και διατάξεις. Ένα κράτος που λειτουργεί ως σύγχρονος Καιάδας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι κράτος αλλά μάλλον ΖΟΥΓΚΛΑ.
Ουσιαστικά τιμωρούν τον άνθρωπο που νοσεί και την οικογένειά του όταν η απόφαση είναι μια αξιοπρεπής νοσηλεία στο σπίτι , όπου η αγάπη και φροντίδα ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια,  και όχι σε κάποια εντατική νοσοκομείου .Σου το λέω γιατί το ζω στο πετσί μου.Ένα χρόνο εκτός του νοσοκομείου ο Οδυσσέας δεν έχουμε λάβει από τον κρατικό φορέα ούτε ένα ευρώ για τις θεραπείες και τα μηνιαία υλικά .Δεν βαρυγκωμώ απλά αγανακτώ για αυτό το κράτος που μόνο παίρνει.


Σήμερα που διάβασα αυτά που γράφει η Κική συγκλονίστηκα γιατί είναι μάθημα ζωής να καταλάβεις ότι το ότι κάποιος δεν μιλάει ή δεν κινείται δεν του αφαιρεί κάτι ούτε από την αξιοπρέπειά του ,ούτε από την δυνατότητα να σκέφτεται.Ψυχές εγκλωβισμένες σε σώματα .Ποιός μπορεί λοιπόν να πει ότι ακόμη και η κίνηση των ματιών δεν είναι επικοινωνία

.http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/πολιτικη/19-μέρες-σε-γυάλινο-φέρετρο
Σε ευχαριστώ Κική.Σε ευχαριστώ από καρδιάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου