Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ



Λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός ειδικά για όσους οι πληγές είναι βαθύτερες από τις συνηθισμένες όσες δηλαδή  μπορεί να μετράνε απώλειες ,να συνοδεύονται από μνήμες που πονάνε ή να στοιχειώνονται από τα φαντάσματα όσων έχουμε διαγράψει γιατί δεν δικαίωσαν τον ρόλο που τους αποδόθηκε στην ζωή μας.Δεν χώρεσαν πουθενά στα πετάγματά μας, στο αλισβερίσι μας με τον χρόνο.

Πάντα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος ! Για όλους και για όλα να τοποθετηθούν εκεί που ανήκουν  .Κατά έναν περίεργο τρόπο ο χρόνος έχει την δύναμη να αποκαλύπτει στον άνθρωπο αυτά που κρατάει  καλά κρυμμένα . Ρίχνει τα προσωπεία που έχουν καλύψει τόσα χρόνια το πρόσωπο σαν να μην μπορούν άλλο να αντέξουν την συμμετοχή στην παράσταση. Η ανατροπή είναι η λέξη κλειδί για τον χρόνο . Χρόνος χωρίς ανατροπή δεν υπάρχει απλά ο χρόνος σέβεται αυτούς που τόσα χρόνια έχουν σεβαστεί και τον ίδιο αλλά κυρίως τον εαυτό τους

 
.
Τοποθετούνται οι άνθρωποι .Τοποθετούνται στην κατηγορία την οποία ανήκουν ή έχουν φροντίσει να ανήκουν. Το θλιβερό είναι ότι ο χρόνος σε κάποιους ανθρώπους λειτουργεί συνάμα με την λήθη . Ξεχνάς ποιος είσαι , από που ξεκίνησες, ποιος ήταν ο προορισμός σου,τα όνειρά σου, ποιοι σου στάθηκαν και  γίνεσαι πλάσμα θλιβερό γιατί το να είσαι αυτοφυής συνεπάγεται και μια μοναξιά που το ακολουθεί αλλά δεν μπορείς να αντέξεις.

Αποκαλύπτει ο χρόνος! Αποκαλύπτει μύχιες σκέψεις ,πονηρούς σκοπούς  ,πραγματικά αισθήματα , πλασματικούς φίλους ή συγγενείς και διεφθαρμένες ψυχές . Σαν να γίνονται τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος .Σου σηκώνει το περιτύλιγμα και μένεις γυμνός μπροστά στην αλήθεια . Και τότε γερνάς .
Το χειρότερο δεν είναι να γερνάς στο σώμα σου αλλά να γερνάει η ψυχή σου τόσο που να σε τιμωρεί  να είσαι δυστυχισμένος γιατί είσαι παγιδευμένος στο ανικανοποίητο παρελθόν σου και στο ανούσιο παρόν σου.
 


 
Ο χρόνος δικάζει  .Δικάζει και καταδικάζει αυτούς που δεν φρόντισαν το ταξίδι τους όπως έπρεπε.  Εκδικείται .Περιμένει μυστικά,ύπουλα να σε κάνει να καταλάβεις το πόσο ασήμαντος είσαι μπροστά του.

Στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και επεξεργάζομαι κάθε ρυτίδα στο πρόσωπό μου.Ο χρόνος έχει χαράξει επάνω μου κάθε κομμάτι πόνου ή χαράς που με έχει σημαδέψει και ίσως να με έχει καθορίσει.
Σε μια κρίση φιλαρέσκειας μπορεί να παρακαλούσα να σβηστεί κάθε ίχνος από το πέρασμα του χρόνου επάνω μου ,όμως έτσι θα έχανα την ταυτότητά μου όπως διαμορφώθηκε μέχρι τώρα.
Έμαθα να τον αγαπώ τον χρόνο.  Περνάει μαζί με τα καλά και τα κακά που μπορεί να κουβαλάει μαζί του . Άλλωστε η ψυχή είναι άχρονη και άφθαρτη γιατί ο χρόνος  φροντίζει με τρυφερότητα μεγάλη να διατηρεί αυτά που αξίζουν και τα αναγάγει σε  αιωνιότητα.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος σπίτι μας . Κάθε στιγμή μετράει .Είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι τον χρόνο σου και να είσαι με αυτούς που έχεις αποφασίσει να διαγράφεις κοινή πορεία .Μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα ήθελα η ημέρα μου να διαρκεί 48 ώρες για να προλαβαίνω να υπάρχω για όλους όσους αγαπάω .Και πάλι δεν θα μου έφτανε!Έτσι αγγάρεψα την σκέψη ,αυτή που δεν έχει περιορισμούς και όρια να με βοηθάει να σπάω τον χρόνο.
Περιμένω,περιμένω στωικά τον χρόνο να τοποθετήσει...
 ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

 

2 σχόλια:

  1. Όσες κι αν αποκτήσεις... θα έχω μία παραπάνω από σένα: εσένα, τη ρυτίδα γέλιου των παιδικών μου χρόνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα!δεν θα με ξεπερασεις ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή